Sunday, January 31, 2010

my 1st entry..

sethn dlu dh pk nk wt blog..tp cm mls jew..sbb xska bc blog org pon..so pk knp org nk bc blog aku..

then hrni, btol2 bertekad nk wt lps tgk blog arwah my fren, Afif Asyraf..maybe bla aku dh xda nnt, kwn2 aku slaloo igt aku dgn m'baca blog aku mcm ms aku tingatkan arwah..

so, my first entry will b about arwah..
we really miss u Acap..really2..
terlalu awal kau pergi meninggalkan kami..
xsempat nk kenal dgn lbey rapat..

aku msh igt dlu ms aku ngan yon gadoh, arwah la yg akan baikkan kmi..sbb dia kata 'hampa kwn baek, xsyok la gadoh2.."
w/pon e2 dh lama........dulu..aku still xkan lupa..

masa kita tukaq hadiah tuk jamuan klaz..mcm mn sshnya nk pk hadiah yg msg2 nk..
ms 2 gak aku penah panggil dia adik..huhu..
aku xkan penah lupa e2 acap..w/pon kita xrapat sgt..tp aku taw..kita dekat..

aku jgk nk ucap byk2 tima kasih kt peng n mat syuk yg wt perancangan baek ms aku p mlawat peng kt UKM dlu..aku xsangka rmi hampa ajak..
kita p mandi Sg Gabai ngan arwah..dia ska sgt dpt mandi kt c2 sbb tempat 2 ada gelongsor..
pas2 ms che su jatoh, dia tlg p amek kain semua..
e2 1st aku jmpa arwah lps SPM..kalo xslh..thnx sbb ajak dia ms 2..
dia ada ty kabar aku ms dlm keta..aku igt la..[nangis lg~]

w/pon aku sempat mlawat arwah ms dia kt icu..tp masa 2 dia xsedaq..aku tgk dia penuh ngan wayar n mesin kt sblh..sdey..mcm xcaya..w/pon xsmpi 5saat aku tgk, aku bersyukur gila..

kpd arwah Afif Asyraf,
kenangan bersamamu ttp dlm ingatan kami semua..
smoga rohmu ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..
doa kmi sentiasa besamamu..
ya, allah ampukan segala dosa2 arwah dan hamba2mu ini ya allah..
amin..

Al-Fatihah

4 comments:

.::zaimah::. said...

al-fatihah..
semoga arwah ditempat b'sama orang yg beriman
npe dy meninggal?
xcident ke?

yeye dada de bl0g...
hehe

::SizuKa:: said...

salam aida..

aku hampir nangis lagi baca blog hg buat pertama kali..terasa macam arwah still around us..walaupun kita hanya mampu sedekahkan Al Fatihah dan Yassin pada arwah, tapi perasaan sedih still ada..aku last jumpa dia lepas SPM and 1 week before he gone, aku add dia kat ym. Same cases happen to me since arwah Ayan dulu. One week before he dead, he contact me. Ayan mesej me. Sedangkan last mesej dia sebenarnya lepas SPM. Sewaktu p umah ucu, kenduri kahwin kak ucu. Itu kali terakhir aku jumpa Ayan..kenapa di saat mereka nak pergi, baru aku dapat contact depa..Ya Allah..sunggoh masih dalam keadaan tak sangka-sangka...if we can turn back the times..aku nak jumpa depa lagi. we will miss them..Al Fatihah..~

whitelily~ said...

i cant read or even think bout him.i kept on crying.may he'll always be blessed.

][ mY stOry, My lifE ][ said...

imah: leptospirosis (jangkitan kuman yg bley sbbkan multiple organ failure)
tlg sedekahkan al-fatihah pd arwah k..
thnx dear~

gha:sm la..arwah ayan ada contact aku smggu b4 dia pegi jgk..sdgkan dia xpenah kontek aku..huhu..btol2 xsangka..
arwah acap, aku bersyukur aku smpt jpa n sembang ngan dia, then sempat melawat kt icu..
tp tetap terkilan+sedey..

asya: b strong girl!
i know u can do it~
i'll be around if u need me..
what's frenz 4?
u still have us..
al-fatihah.......