Saturday, February 20, 2010

BAS OH BAS~

Salam semua..huhu..bru blk dr cuti ni..
dok umah apa 1 pon x jd keja..hihihi..
erm..psl aktiviti aku ms cuti aku simpan dulu sbb nk tggu transfer gamba..=)

so skang nk cter psl apa berlaku ms aku nk blk td la..
aku naik bas dr stesen bas Shahab Perdana, Alor Star..
smpi dlm kul 12.45pm..abah aku la yg antaq..
aku xsempat salam ngan mak aku sbb mak aku tdo la plak..sian plak nk kejutkan..huhu..
mom, sorry..i luv u~

bas smpi pkul 1..bas cityliner 2 tingkat la..1st time nih naek bas 2 tingkat..sian kn..haha
duduk sblh aunty ni..pny la aku tdo..smpi terlentok kt bdn dia yg agak gempal 2..haha..best kot..wakaka..sory aunty..hehehe..

pas2 smpi stesen bas Butterworth dlm pkul 2.45pm..bas transnasional..
bas akan gerak pkul 3.10pm menurut kata akak kt kaunter..
mula2 mcm xdak org ja..aku pon plh la port baek n letak suma beg2 aku kt sit sblh..
hopefully xdak org la..hehe..
pas2 makin rmi..n boleh dikatakan suma yg bwk beg2 cm aku buat benda yg sm cm aku..
so, yg baru naek terpaksa cri tmpt laen kt blkg..
then, ada sorg pakcik indon ka vietnam ka dtg duduk dpn sit aku.
pas2 bila suma sit da penuh, ada sorg uncle n sorg indian girl naek..
uncle 2 pndg2 ja beg2 org kt dpn, xdak org pon nk angkat beg..mcm la diorg bli tiket utk 2 sit..
aku pon angkat la beg aku kedua-duanya letak atas pangku aku..berat la jgk..
xpala, xkan nk bg uncle 2 berdiri plak kn..huhu..
pas bila bas nk gerak, mamat indon kt dpn 2 turunkan sit smpi sebwh2 nya..tindih la beg2 atas riba aku 2..adoi~skt kot..suka hati dia ja..
dh la duduk 2 sit sorg..aku pon apa lg, lwn la tolak sit dia..haha..
pas2 kn dlm bas 2 ada makcik 2 bwk anak kecik dalam 3,4 thn umor dia..laki..
masya'Allah, mulut bdk 2..bercakap xhenti2..bdk2 la katakan..
mcm2 dia ty mak dia..
pas2 smpi setengah jln, bdk 2 nyanyi plak..lagu apa, hanya dia yg taw..haha..
tba2 ada chinese girl@lady aku xsure, dia jerit kuat2, HOIIII!
semua org pndg blkg..tgk dia..
dia mrhkan bdk kecik 2 sbb dia xbley tdo..
ish3x..haha..xtaw la nk mngkan spa..huhu..
tp e2 la lumrah dunia kn..
sian mak bdk 2 kna diamkan anak dia..
tp 3, 4 mnt lps 2 bunyi blk..hahaha..

k, dh maghrib, so aku kena stop kt cni jela..=)
salam..

3 comments:

::SizuKa:: said...

endingnya??? jadi apa? waawawah....budak budak memang petah bercakap la..haha...~

ang naik bus apa nak p parit buntar dari butterworth? trans ke bumiwira? lama dah kot aku tak nek bus tu..hohho~

iyda murasaki said...

giler gabai suasana lam bas tuh aida..hahaha.
yg bukan warganegara msia tu plak boleh wat pala tempat org..haisyyy
yg part bdak tuh mmg xtahan,plg xsuke bdak2 mulut hingaq nih satgi ade yg nk kene sepaks..auuwww kejamnye ida..haha

azaz said...

ahaha..
endingnya, bas pon smpi la kt parit buntaq..haha..
tp yg aku bengang mamat indon@vietnam 2 la..dia bley plak angkat tgk letak atas tmpt dia sandar smpi kna beg aku..naseb la ada beg..kalo x..makan pelempang dh kot..huhu
iyda..haha..taw xpa..tp dh nama pon bdk kn..nk wt camna..mn bley kwl..huhu